Horoskopski znak Jarac

Horoskopski znak jarca suočava se s vrlo zanimljivim vremenom u kojem sada žive. S jedne strane vaše društvene mreže postaju sve veće i veće, imate osjećaj da vas svi podržavaju. S druge strane, netko nije posve iskren o tome što želi iz vašeg odnosa ili prijateljstva. Umjesto da prekinete svaku vezu ili proučite ljude na osobnoj razini, napunite sebe i svoje neodoljive ljubavi. Oni žele biti oko vas jer ste uspješni i možda vam samo žele pomoći da postignete svoje snove.

Planetarno poravnanje za znak jarca može značiti da se osjećate manje oduševljeno od uobičajenog. Horoskop govori da za izlazak s voljenom osobom trebate biti unaprijed spremni. Možda nećete moći naći dobar razlog, ali sada ste skloniji ostati kod kuće i raditi na solo projektu ili se samo odmoriti. Možda bi ostanak stvarno trebao biti dobar izbor trenutačno. Vjerojatno ćete se još više osjećati druželjubivima.

Možete lako dobiti psihičku viziju od trenutnog planetarnog utjecaja jarca i tako dobiti pregled područja vašeg života povezanog s zdravljem i blagostanjem. Zapitajte se što sve vidite i radite bilješke, sve što vam padne na um jednostavno bilježite. Imajte na umu da tražite samo svoju korist, da izvučete najbolje što možete i što vam je sada na raspolaganju kako bi zadržali ovu sposobnost, svakako održavajte zdravu prehranu koja uključuje mnogo svježih proizvoda i čiste pitke vode. Vaše tijelo je leća kroz koju vidite budućnost.

Više: http://astrotarot.eu/horoskop.php?sign=capricorn

JAVIO SE MILIJUNAŠ IZ SLAVONSKOG BRODA

Sretni igrač osvojio je 5+1 dobitak u iznosu od 26.175.033,09 kn

Potpuno razumljivu želju o zaštiti identiteta izrazio je i novostečeni milijunaš iz Slavonskog Broda koji nam se javio ovih dana. Nakon kraćeg telefonskog razgovora o dobitniku ne znamo puno više, no nije riječ o mladom konobaru kako su u javnosti kružile priče. Ono što znamo je da je dobitnik 26.175.033,09 kuna bliže pedesetim godinama i da je zajedno sa suprugom na prodajnom mjestu Tiska iz zabave odigrao jednu kombinaciju Eurojackpota. Baš kao i mnogi drugi igrači koji se petkom nadaju da će njihovi brojevi biti dobitni, no ovog puta sreća je odlučila krenuti put Slavonskog Broda.

Po još nečemu naš sretni igrač ne odudara od ostalih dobitnika – još uvijek ne vjeruje kako je osvojio ovoliki iznos, a napominje kako će, kad zatvori kredite, nastaviti opušteno živjeti. Doista će to i moći jer nakon odbitka poreza na dobitke, ostat će mu na raspolaganju više od 18,3 milijuna kuna koje može preuzeti od 19. veljače (10 dana od dana izvlačenja). Još jednom čestitamo dobitniku i nadamo se da će još ovakvih dobitaka biti pogođeno u Hrvatskoj.

Eksplozija meteorita u Rusiji

Pad meteorita nad Uralom 2013. i njegova eksplozija dogodila se u 9:30 ujutro (3:30 UT) 15. veljače 2013. godine iznad Urala, najviše pogodivši grad Čeljabinsk, u Rusiji i susjedna područja, uključujući i Kazahstan. Eksploziju je uzrokovao mali asteroid KEF-2013 koji je uletio u atmosferu i pritom eksplodirao na oko 30 do 50 kilometara visine. Eksplozija je uzrokovala udarni val koji je nekoliko trenutaka nakon eksplozije razbio prozore po gradu i oštetio oko 3000 građevina. Razbijeno staklo i udarni val ozljedili su oko 1200 osoba koje su pomoć potražile u lokalnim bolnicama.

Nacionalni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti

Nacionalni dan djeteta oboljelog od maligne bolesti u Hrvatskoj se obilježava od 2006. godine. Prigoda je to za podizanje svijesti o postojanju zloćudnih bolesti u djece, a samim time i pomoći njihovoj optimalnoj njezi i liječenju. U Hrvatskoj svake godine od malignih bolesti oboli oko 150 djece. Maligne bolesti, iako rijetke u dječjoj dobi, predstavljaju drugi uzrok smrtnosti djece, odmah iza prometnih nesreća.

Umro Ivica Bednjanec, hrvatski crtač stripa

15. veljače 2011. godine u Zagrebu je umro Ivica Bednjanec, hrvatski crtač stripa, pjesnik, humorist i scenarist. Bednjanec je bio samostalni likovni umjetnik, nekada profesor na Grafičkoj školi u Zagrebu, a više od 40 godina kontinuirano je objavljivao stripove, kojima je ujedno bio kompletni autor, kako scenarija tako i crteža. Riječ je o preko 2000 tabli stripa, preko 1000 scenarija, 3 knjige stripa. Puna tri desetljeća u Modroj lasti izlazili su njegovi serijali “Osmoškolci i Genije” i “Lastan”. Dobitnik je brojnih nagrada, a odlikovan je i Redom Danice hrvatske.

Umro Nat King Cole, američki glazbenik

15. veljače 1965. godine u kalifornijskom gradu Santa Monica preminuo je Nathaniel Adams Coles, poznatiji po umjetničkom imenu Nat King Cole. Nat King Cole bio je američki glazbenik koji se proslavio kao jazz pijanist. Svjetsku slavu je stekao zahvaljujući svom nježnom baritonu, nastupajući kao pjevač big bandova, ali i malih jazz sastava. Cole je bio jedan od prvih Afroamerikanaca televizijskih voditelja – od 1954. vodio je glazbeni show The Nat King Cole Show. Umro je 1965. godine od raka pluća, no do danas je ostao jedna od najvažnijih američkih glazbenih ličnosti.

Rođena Diana Rosandić, hrvatska književnica

Diana Rosandić hrvatska je književnica koja piše prozu i poeziju za odrasle i djecu. Rođena je 15. veljače 1964. godine u Rjieci, gdje živi i radi kao profesionalni književnik. Dosad joj je objavljeno petnaest knjiga, a prevođena je na slovenski, engleski, njemački i španjolski jezik. Jedna je od autorica dječjih priča specijalnog izdanja Katoličkog radija “Priče za laku noć” i posebnog izdanja DHK-Zagreb u suradnji s Correveydile La Paz, Bolivia – Most/The Bridge “Puentes”.

Rođen Ernest Dubac, hrvatski nogometaš

15. veljače 1914. u Osijeku je rođen Ernest Dubac, hrvatski i jugoslavenski nogometni reprezentativac. Bio je napadač, a igrao je za klubove NK Hajduk Osijek, NK Slavija Osijek, BSK Beograd, HŠK Građanski Zagreb i NK Proleter Osijek. Nastupio je 2 puta za B i 14 puta za A reprezentaciju Jugoslavije, te 15 puta za hrvatsku nogometnu reprezentaciju. Po zanimanju je bio stomatolog, a radio je i kao nogometni trener u Osijeku (NK Proleter), Zenici (NK Čelik) i Zagrebu (NK Trešnjevka). Umro je 1985. godine u Popovači.

Pogubljen Matija Gubec, vođa seljačke bune

Ambroz Matija Gubec, hrvatski seljak i vođa seljačke bune 1573., pogubljen je 15. veljače 1573. godine u Zagrebu. U presudnoj bitci protiv plemića pod vodstvom podbana Gašpara Alapića kod Stubičkih Toplica 9. veljače 1573. godine, Gubec je vodio seljačku vojsku od oko 6.000 ljudi. Nakon što su seljaci poraženi, Gubec je uhvaćen i odveden u Zagreb. Smaknut je 15. veljače 1573. godine, a prema legendi je javno mučen na Trgu svetoga Marka tako što je bio prisiljen nositi krunu od usijanoga željeza (kao “seljački kralj”), a zatim je raščetvoren.

Rođen Galileo Galilei, talijanski matematičar

15. veljače 1564. u Pisi je rođen talijanski matematičar, fizičar i astronom Galileo Galilei. Galilei je pronašao zakone slobodnog pada tijela i postavio jednadžbe kosoga hitca, prvi uveo eksperimentalnu metodu i matematičko formuliranje fizikalnih zakona, te na taj način postavio temelje klasične fizike. Otkrio je cikloidu i njenu primjenu na lukove mostova. Osnovao je balistiku, određujući paraboličku putanju zrna. Konstruirao je prvi termoskop. 1610. godine je izradio poznati Galileijev teleskop s uvećanjem od 30x, na temelju već postojećeg koji je imao uvećanje od 5x, i njime otkrio planine na Mjesecu, četiri Jupiterova satelita koji nose i njegovo ime, i zvjezdanu konstrukciju Mliječne staze. Otkrio je da i planet Venera ima iste faze kao i Mjesec. Umro je 1642. godine u Arcetri kraj Firence.